torsdag, maj 02, 2013

Loppet

Jag älskar verkligen att springa lopp! Det är superpeppande och rolig stämning och jag kan verkligen ge järnet. Och så är det bra att ha något att träna till.

Dagens lopp gick jättebra. Jag startade i grupp två och det var trångt och svårt att komma fram i början. Efter första kilometern låg jag på 5.45 min/km och insåg att jag fick försöka öka om jag skulle få en bra tid. Lättare sagt än gjort, speciellt när en del ställer sig i gruppen Springa fort men sen går efter ett par hundra meter, mitt i banan, gärna ett gäng i bredd. Och plötsligt kom det äldre damer som skjutsade rullstolar framför sig, sjukt irriterande! Kul att alla deltar men jag tycker folk kan hålla sig i den startgrupp som passar dem. Det står ju att barnvagnar, rullstolar och annat ska vara längst bak.

Men men, på andra kilometern kunde jag öka och plötsligt kom 3 kilometersskylten och det var bara att pinna på. När jag passerade 4 kilometer ökade jag lite till fast jag kände att jag började bli lite trött, men jag hade inga problem att hålla farten. Ett par hundra meter ifrån målet stod Kalle, Nemo, Leon och Karin och det var en härlig syn som gav mig lite extra energi. Nemo ropade: Heja mamma! och jag ökade ytterligare och spurtade in i mål på tiden 26.14. Underbart!!


Mina härliga lagkamrater och jag, efter att vi hetsätit upp picknicken i kylan. Vi saknade dock Mirijam men nästa år tar hon revansch!

1 kommentar: