lördag, februari 28, 2015

Långpass & Kaniner

I förmiddags drog jag ut på veckans långpass. Senaste veckan har benen känts tunga och idag var inget undantag. Fick ihop 14 kilometer iallafall och kan summera veckan till 40 kilometer. 

Lite bak och mys med barnen och sen ut till kaninerna. Upptäckte en stor, hård knöl på Tusan och det sig ut som ett bett som blivit infekterat. Han bråkade med Bilbo ordentligt för ett tag sen så det är väl han som är boven. Jag tryckte lite på bölden och ett av de runda såren lyfte sig som ett lock och ut kom tjockt var i mängder, så vidrigt. Jag tömde hela bölden iallafall och tvättade med sprit och så får jag tvätta tvätta tvätta och hoppas det blir bättre, annars får det bli veterinären.

Tusan var så duktig och låg helt still på sidan i mitt knä medan jag tryckte och tvättade. 

Gosade en massa med Chibs också. Han är så lugn och fin och jag tycker att hans ögon är så lugna och ser så kloka ut. Jag har känt mig ledsen idag och att vara ute hos kaninerna och pyssla och gosa hjälper faktiskt en massa. Löpning och djur - oslagbart.


Ikväll har jag och barnen varit hemma hos kompisar ett par gator bort och lagat pizza och haft en trevlig kväll. Barnen la sig direkt vi kommit hem och jag har legat i soffan och druckit te och ätit ekologiskt godis från senaste Healthy Boxen.

<3

fredag, februari 27, 2015

Långa dagar

Så trött så trött. Jobbade natt till igår och 7 till 17 idag. Kom hem till ett städat hus, lammfärsburgare, dessert och rödvin, så jäkla fint. Tittade på film med barnen men somnade.

En ledig helg väntar, Kalle ska iväg och jag vill bara ta det lugnt. Långpass imorgon innan han sticker. Jag sprang 10 kilometer distans igår med de tyngsta benen på väldigt länge. Är lite stel i baksidan av vänster lår och vänster höft. Jag borde yoga och stretcha men tar mig aldrig för det. Köpte iallafall en foamroller igår som jag hoppas kan hjälpa lite.

Nu ska jag krypa ner bredvid en sovande Nemo och hoppas på en skön natts sömn och lyckan över att ingen klocka ringer imorgon.

Mitt bästa plagg just nu...

torsdag, februari 26, 2015

Garmin & Suunto

Idag gjorde jag slag i saken och beställde en ny löparklocka jag suktat efter länge. Efter att jag betalat fortkörningsboten på 2000 blev jag liksom lite peppad och tyckte jag behövde spendera mer pengar, så det blev en lila och vit Garmin Forerunner 220. Jag springer så pass mycket nu att jag tycker att jag förtjänar att steppa upp mitt game lite.


Men nu är det ju absolut inget fel på de klockorna jag har så jag tänkte att någon annan kanske är sugen på att låta dem springa vidare? Jag har en Garmin Forerunner 10 som funkar bra och aldrig har krånglat, i maj blir den två år. Uppladdningsbart batteri och ja, nedan kan ni läsa mer om den. Sen så har jag ju en pulsklocka också, en Suunto Quest som inte ens är ett år gammal, även den finns det bild och info om nedan. Där behöver batteriet snart bytas då en batterisymbol kommit upp i displayen. 300 kronor för Garmin och 500 för Suunton, eller 700 för båda.

Om någon är intresserad så maila maila mig på linnea_siljesvard@hotmail.se .



GARMIN FORERUNNER 10 - SÅLD!


Snygg och enkel GPS som registrerar varje kilometer

  • Håller reda på sträcka, tempo och kalorier
  • Börja springa med en enda knapptryckning
  • Identifierar personliga rekord
  • Virtual Pacer™ jämför aktuellt tempo med måltempo
  • Planera, granska och dela löprundor på Garmin Connect™
Forerunner&reg; 10

Varje kilometer räknas. Samla in varenda en med Forerunner 10, Garmins enklaste löparklocka med GPS. Den håller noggrant reda på hur långt och hur snabbt du springer, samt hur många kalorier du förbränner. Den håller dig också motiverad genom att identifiera personliga rekord och jämföra aktuellt tempo med måltempo med Virtual Pacer-funktionen. När löprundan är klar överför du den till webbplatsen Garmin Connect om du vill se din löprunda på en karta, få mer information om varje kilometer samt dela den med vänner – allt detta helt kostnadsfritt. Dagens löpning är morgondagens motivation.

Redo att springa

Forerunner 10 är så enkel att använda att du kan påbörja löpningen med ett enda knapptryck. Medan du springer visas klart och tydligt tid och sträcka på en skärmbild, och kalorier och tempo på en annan. Du kan även anpassa inställningarna så att tempo och sträcka visas på samma skärmbild.

Den passar

Den är vår lättaste, bekvämaste klocka hittills, och den finns i sportigt grön, rosa eller svart med röda accenter. Den svarta och röda modellen har en något större urtavla och ett bredare armband. Alla modeller kan bäras som en vanlig klocka, så din löppartner alltid finns till hands.

Motiverande feedback

När du springer meddelar Forerunner 10 dig automatiskt varje gång du tillryggalagt en kilometer och ger ifrån sig en trevlig ton, och på skärmen blinkar tiden för den kilometern. När du fullbordar löppasset och sparar det, ser du en sammanfattning över hur det gick, där total tid, sträcka, medeltempo och kalorier ingår. Klockan meddelar dig även när du sätter personligt rekord, som din snabbaste kilometer eller längsta löprunda hittills.

Träningsredskap

För löpare som vill ha lite mer har Forerunner 10 några enkla träningsfunktioner som Virtual Pacer, som jämför ditt aktuella löptempo med din målsättning. Den har även en funktion för löpning/gång, vilken är till hjälp om du är nybörjare eller om ditt löpprogram innehåller gångpauser.

Lagra och dela

Genom att enkelt ansluta klockan till din Mac eller PC kan du överföra dina löppass till Garmin Connect om du vill se din löprunda på en karta, få mer information om varje kilometer samt dela den med vänner – allt detta helt kostnadsfritt. Du kommer att bli ännu mer motiverad när du ser dina kilometer byggas på i Garmin Connect och kan gå tillbaka och se hur dina resultat förbättrats jämfört med förra veckan, förra månaden eller förra året.


SUUNTO QUEST - SÅLD!

Suunto Quest är pulsmätaren för prestationsinriktad träning. Suunto Quest är lätt, elegant och bekväm, och kan visa information i realtid och utföra fullständiga prestationsanalyser. Personligt anpassningsbar med träningsplaner, anpassade displayer och mångsidiga inställningar. Kompatibel med Suunto POD:ar för hastighet, distans, stegfrekvens, banregistrering och GPS-höjd. Håll dig på banan med din Quest.


Egenskaper

  • Tid, datum och alarm
  • Realtidspulsmätare och pulsmätningszoner
  • Återhämtningstid
  • Stoppur med varv
  • Intervalltidtagare
  • Realtidsvägledning av varaktighet och intensitet eller hastighet
  • Hastighet och distans med Suunto POD:ar som tillval
  • Skapa och ladda ned träningsprogram från Movescount.com
  • Djupgående träningsanalys med EPOC, PTE och hastighetsprofiler på Movescount.com
  • Personligt anpassad skärmlayout
  • Meny på 9 språk (EN, TY, SP, FI, FR, IT, NL, SV, PT)


onsdag, februari 25, 2015

Fartlek

Efter förra måndagens pass så sprang jag inget mer förra veckan. Jag hade ont i halsen och även om jag inte haft det vet jag inte om jag klarat att springa när jag mådde som jag gjorde. Jag fick nackspärr och ont i ryggen också, vet inte om stress kan uttrycka sig så?

Iallafall, i måndags efter vårt möte så fick jag kraft och gav mig ut men eftersom jag knappt ätit på hela dagen så var energin dålig och så fick jag så jäkla ont bakom revbenen. En kort runda på sex kilometer blev det iallafall. Idag sprang jag igen, 10 kilometer fartlek där jag sprang varannan låt snabbt och varannan långsam. 

En av fördelarna med att springa är ju att man kan tänka så mycket men just för tillfället är det bara jobbigt. Jag önskar att jag bara kunde stänga av och bara springa men det bara maler och maler. Det var väldigt skönt efteråt iallafall och imorgon blir det en ny runda. Jag tänker att jag måste fortsätta springa nu, det, vänner, min familj och samtalsterapi ska få mig på rätt väg igen.


tisdag, februari 24, 2015

En vecka...

Idag har det gått en vecka sen min telefon ringde och en person i andra änden sa de mest fruktansvärda ord jag hört i mitt liv. Den rädsla jag kände, chocken, förtvivlan, maktlösheten... Fy fan, jag vill gråta bara jag tänker på det. Tisdagen, onsdagen och torsdagen kände jag mig nästintill förlamad och så jäkla ledsen, riktigt jävla ledsen. Grät mest eller satt och hade svårt att ta mig för något. Satt uppe länge på kvällarna, hade svårt att somna och vaknade på natten och kunde inte somna om. Jag skulle jobba långa dagar fredag, lördag och söndag och det har lite varit min räddning. Att få komma iväg, vara bland folk, fokusera på annat. Mina kollegor som vet att något hänt men inte vad har varit otroligt stöttande och snälla. Det har känts tryggt på jobbet. Sen i torsdags har jag bara jobbat och sovit typ. Jag har varit så otroligt trött, varenda dag har varit en kraftansträngning att ta sig igenom och på kvällarna var jag helt slut och la mig samtidigt som barnen. 

Igår hade vi ett möte som jag var väldigt rädd inför. Jag var ledig och hade ångest hela dagen, fy vad jobbigt det var. På mötet grät jag hela tiden när jag skulle prata, jag grät redan innan det började också. Men mötet var bra, det känns faktiskt lite bättre nu även om det är svårt. Jag vet att jag skriver i gåtor men jag kan bara inte berätta vad det är men vill gärna skriva av mig. 

Vi har blivit erbjudna krissamtal men jag har svårt att ta emot hjälp fast jag nog behövt göra det redan förra veckan. Blev dock övertalad att ta emot det och idag fick jag en tid och det kan nog vara bra.

Jag är otroligt rörd av att så många har hört av sig här på bloggen, på Facebook, sms.. Jag har inte orkat pratat med någon men börjar känna att det nog skulle gå nu. Alla är friska och hela och det är inget som hänt mellan Kalle och mig vill jag säga, jag förstår att många varit oroliga. Det har varit väldigt jobbiga dagar för oss och det kommer ta tid att må helt bra igen men jag tror att vi kommer att komma dit iallafall. Tack för att ni bryr er så mycket, det betyder mer än ni kan ana.

<3

onsdag, februari 18, 2015

PAUS

Jag tar en paus härifrån ett tag. Hur länge vet jag inte. Det har hänt en sak som skakat om allt och jag mår jättedåligt. Det här är det värsta jag varit med om och jag vet inte hur jag ska hantera det. Egentligen vill jag slå av telefonen för jag orkar inte prata med någon men den måste vara på så jag kan bli nådd angående det som hänt. Skicka sms eller skriv på Facebook om det är något viktigt, kanske jag svarar, det beror på hur jag mår. 

måndag, februari 16, 2015

Dagen började ju bra iallafall...

Styrde till jobbet, glad över den lyckad löpturen, peppad inför jobbet och med en bra dokumentär i öronen. Och så åker jag fast för fortkörning i en poliskontroll. HELVETE! Så. Jävla. Sugigt. Jättesnäll polis iallafall, hade nog inte fixat en utskällning. 85 på 70-väg resulterade i böter på 2000 kronor. Satans jävla....... 

Men för att se det positivt så är det här de enda böterna jag fått sen jag tog körkort 1999 så om man slår ut 2000 på 16 år så blir det ju inte så mycket. Men så sura pengar!! Finns mycket jag skulle kunna lägga 2000 på om de ändå bara skulle slösas bort. 

När jag arg som ett bi kom till jobbet spillde jag ut allt te jag hade med mig och sen så funkade inte min hjärna på ett par timmar. Lyser är tänt men det är ingen hemma som en kär kollega uttryckte det. 

Jag var lite nervös över att Kalle skulle bli sur på mig men tack och lov är han inte sån. Han bara skrattade och så har han skickat hånfulla sms..

Tack älskling!

3:e dagen

Idag hade en vilodag varit på sin plats men eftersom jobbveckan ser ut som den gör så var det bara att snöra på sig skorna idag med. Men sååå opepp jag kände mig! Två plusgrader, grått och ruggigt, vilket inte gör mig något när jag väl springer men innan.. Åhhhh.. Men jag gav mig ut ändå och trodde att benen skulle vara slitna efter lördagens och söndagens 15 kilometer men till min förvåning var de i riktigt fin form. Jag körde på ett distanspass idag och betade av 10 kilometer i 5.44-tempo utan ansträngning och känner mig mer än nöjd. Älskar löprundor med flow!

Jag sprang en ny väg idag och hittade en underbar stig som jag vek in på. Tyvärr var den inte så lång men den var helt magisk att springa på.

Nu ska jag göra mig redo för en kväll på jobbet, känner mig riktigt taggad!

söndag, februari 15, 2015

Veckans korta

Jag körde veckans korta och även sista pass idag. 7 kilometer trail i ett behagligt låta-kroppen-bestämma-tempo och kunde summera veckan till 40 kilometer. Det känns riktigt bra att vara uppe i de veckodistanserna igen! Målet är att ligga på 38-45 kilometer i veckan nu. Problemet blir hur jag ska lägga upp träningen den här veckan då jag jobbar 10 timmar på fredag och 11 timmar både lördag och söndag. Den lilla tid jag har hemma vill jag gärna på familjen och att gå upp skittidigt för att springa och sen jobba långa dagar blir jäkligt slitigt. Samtidigt är tre dagar utan spring för länge tycker jag och jag får inte till alla pass jag vill.. Men det fixar sig, jag jobbade ju 11 timmar bara nio timmar efter jag gått i mål efter ett marathon.


Annars så har vi haft en lugn söndag med korvgrillning i skogen, barnen har lekt med kompisar och vi har pysslat med lite bröllopsgrejer.



lördag, februari 14, 2015

Bio & Fartlek

Om ni inte har sett Big Hero 6 så rekommenderar jag den verkligen, både till barn och vuxna. Vi såg den ju idag och hela familjen var överens om att det var en riktigt bra film. Väldigt rolig, väldigt sorglig och spännande. Jag var mest orolig för att Leon skulle få spring i benen eftersom den var nästan två timmar lång men han satt som förtrollad. 


Spring i benen fick jag så när vi kom hem bytte jag om och stack ut på en tur. Åtta kilometer fartlek där jag sprang varannan låt i ett snabbare tempo (runt 4.50-tempo) och varannan låt i ett lägre tempo (6.00-6.10-tempo). Ett kul upplägg jag kommer göra om. Intervallerna blir olika långa beroende på låten och då jag inte behövde hålla koll på sträckorna så försvann kilometrarna i en rasande fart. 

Tröjan jag fick idag invigdes, under en annan tröja. Nike Pro.

Alla ❤️ Dag

Alla hjärtans dag idag. Firar ni? Kalle hade köpt rosor och en jättefin träningströja till mig och jag har köpt.... Ingenting. Dåligt samvete?!? Men jag försöker kompensera genom en god middag ikväll från Country Cooking med Jill i Nashville och så kanske jag pyntar lite fint. Vi ska strax iväg och överraska barnen med bio, Big Hero 6, som de velat se sen de såg reklamen för den första gången.


En springtur ska jag också hinna med, tänkte köra ett nytt upplägg idag!

torsdag, februari 12, 2015

På gång igen!

Nu känner jag att jag är på gång med löpningen igen "på riktigt"! Kvalitetspass och regelbunden träning och det känns jäkligt bra. Idag körde jag ett lågintensivt långpass med puls under 142 och med det menas att jag ska springa i ett tempo som jag skulle kunna springa i hur länge som helst i princip, det ska inte vara jobbigt. Jag sprang till Silvåkra och tillbaka idag, lätt och rätt så platt asfaltsväg med lite trafik. Ibland är det skönt att springa ett håll och sen tillbaka istället för att springa runt och samla kilometrar. Idag landade jag på 16 kilometer och det tog en timme och fyrtiofem minuter. Under tiden så lyssnade jag klart på senaste Alex&Sigge, sen senaste Glädjeflickorna och tillsist lyssnade jag färdigt på Värvet International-intervjun med Mark Boone Jr (Bobby i Sons of Anarchy). Jag älskar att lyssna på poddar, jag lär mig massor, får nya insikter, skrattar, gråter.. Det är bara hörligt.


Nu ska jag dricka upp mitt te och sen åka till en frisör och välja hårfärg som jag ska färga och köpa löshår i till bröllopet, sjukt svårt att bestämma mig! Ska jag köra på lite ombre kanske? Eller massor av slingor i olika nyanser? Eller testa på att vara riktigt ljus? Decisions decisions...


tisdag, februari 10, 2015

Befriande

Så befriande att ni känner igen er i min misär! Jag önskar att fler kunde kräka av sig om hur de känner och hur saker faktiskt kan vara. Man blir matad av allas perfekta hem, snälla barn och nya inköp hela tiden så det känns som att "alla andra" alltid har det så jäkla fint, hur mycket pengar som helst och barn som bara sitter och tindrar. Det är knappt så man kan prata med någon om man själv skulle ha problem med typ pengar eller i förhållandet för alla andra är ju så perfekta och har det tipp topp på alla plan.

Jag ÄLSKAR verkligen Instagram men visst blir man påverkad av alla andra. Och jag är väl kanske inte så mycket bättre själv där. Bilder på gulliga barn, nya soffor, runfies... Men här ska bättra mig, visa kaoset emellanåt, det fula, det sanna. Oftast är det då man får feedback, när andra kan andas ut och känna att vi inte är så olika ändå.

Kan inte ni också göra det? Ge lite av den andra sidan också så jag får läsa och titta och andas ut litegrann?

Chibs är iallafall alltid snäll...

måndag, februari 09, 2015

Arg & Frustrerad

Tanken på en mysig dag tillsammans med barnen är ofta bättre i just tanken. Just nu är jag så jävla arg och frustrerad och vill bara gråta. Jävla skitungar, gnälliga, bortskämda och förbannat tråkiga är de rent ut sagt. Nemo blev skitsur för att han inte fick titta på Youtube efter att de tittat på tv i 1,5 timme på morgonen. Leon vägrar klä på sig så han får vara på sitt rum tills han gör det (fel sätt kanske? Jag vet inte för jag är så jävla trött på att han är tvärtemot prick hela jävla tiden) och jag tänker fan inte klä på honom för han KAN SJÄLV. Jag tänkte att vi skulle åka till Svaneholms Slott med fika och gå där runt sjön eftersom det är sjukt fint väder men när jag frågade vad Nemo ville ha för pålägg på sin utflyktssmörgås så sa han: Jag vill inte åka på utflykt!

Jag får spel! Han vet inte ens vad det är vi ska göra! Så jävla negativ och tråkig och FAN så frustrerande. Glo på tv, IPad och bygga Lego är det enda som duger. Hade de följt med så vet jag att de haft kul för så är det alltid men jag är så jävla TRÖTT på att det tjafsas, trotsas och bara gnälls jämt. Jag kanske begär för mycket, inte vet jag men jag vet att jag inombords är så fantastiskt jävla trött på det här. Jag försöker kompensera att jag jobbar kvällar och helger med lediga dagar där vi hittar på saker men det känns fan inte lönt. Nu tänker jag gå ut själv och sen kan de vara inne på sina jävla rum och blir de hungriga kan de väl knapra på något knäckebröd eller vad fan de nu hittar i skåpen. 

söndag, februari 08, 2015

Egentid med ett barn

Nemo och Leon leker fint tillsammans och har oftast kul ihop. Men då och då försöker jag och Kalle sära på dem så att vi får egentid med ett barn och det uppskattas väldigt mycket. Oftast blir det jag och Nemo som är hemma och Kalle och Leon som åker till Agusa. Nemo är en liten hemmagris och Leon är en pappagris. Idag när jag kom hem från jobbet så åkte Kalle och Leon så jag och Nemo har haft en egen dag. 

Vi började med en springtur. Nemo cyklade och jag värmde upp i skogen och sen lekte han på en lekplats medan jag sprang intervaller bredvid. Det blev mitt gamla upplägg:

3*200 meter (3.35-tempo)
3*400 meter (4.05-tempo)
2*600 meter (4.15-tempo)
1*1000 meter (4.40-tempo)

Det var strålande sol men blåste brutala isvindar så efteråt var jag helt klibbig runt ögonen eftersom tårarna sprutat. Sen joggade vi hem och rundan slutade på 6,6 kilometer.


Efter lite hemmafix som tvätt och renbädda sängar åkte vi och handlade. Vi lyssnade på Nemos favoriter Molly på rymmen på hög volym och till och med handla blir en rolig grej. När vi kom hem låg vi i soffan och myste under en filt innan vi gjorde en fin plåt med pizza. Så gott med hemgjord pizza! Jag är inte så förtjust i pizza från pizzerior men hemmagjord är sjukt gott.

Nu tittar vi på Krambjörnarna och imorgon väntar en ledig mysdag med båda barnen! Det bästa med en jobbhelg är att vara ledig sen med barnen. Det har varit lugnt iallafall och det är lyx att bara jobba lördag till söndag och inte två långa pass. En liten incident imorse då jag fick ett hårt föremål kastat på mig som träffade handleden så nu är jag öm och klockan gör ont att ha på sig. Men men, en erfarenhet rikare nu iallafall!


lördag, februari 07, 2015

Fredagströttheten

Igår somnade medan jag läste min bok. Jag somnar aldrig så, eller i soffan, men fredagströttheten ska man inte underskatta och då har min vecka inte ens varit så ansträngande.

Jag jobbade igåroch ska jobba helgen men det är min bästa jobbhelg med jouren lördag till söndag så jag börjar inte för tre i eftermiddag. Igår hann jag med ett långpass innan jobbet. Jag har faktiskt inte använt min pulsklocka på ett tag men nu ska träningen upp ett snäpp igen och då ska jag köra på kvalitet. Så ett lågintensivt långpass med puls under 142 blev det. En timme och fyrtio minuters spring, 15 kilometer, med sol, snö och minusgrader. Riktigt härligt.


Idag känns det väldig vårigt ute då fåglarna kvittrar, det är tre plusgrader och snön smälter. Det ser sjukt tråkigt ut ute, slabbigt och smutsigt. Längtar tills våren kommer på riktigt och torkar upp, nu är allt så blött hela tiden. 

torsdag, februari 05, 2015

Chokladmuffins #nosugarglutenorlactose

Ca 20 stycken små muffins

3 dl mandel (jag använde dock mandelmjöl)
3 ägg
1,5 dl dadlar utan kärna
1 mogen banan
1 dl vatten
1/2 dl kakao
En gnutta havssalt


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandeln till mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienserna och kör tills du har en jämn smet. Klicka upp i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter. Känn på dem, de ska vara fasta men inte hårda.


Det här var verkligen ett lyckat bak! Barnen tyckte väldigt mycket om dessa och tjatade om dem hela kvällen. Jag kan tänka mig att det skulle vara gott att hacka i mörk choklad och kanske lite nötter också för ännu mer smak. 

Strömlöst

Vilken natt det har varit, jag är så trött! Strax innan 21 igår gick strömmen i hela Veberöd, Dalby och för en del ända borta i Sjöbo. Jag tände ljus och eldade på för att behålla värmen iallafall och läste en stund innan jag la mig. Vi har fått elda massa inatt för att hålls huset varmt nu när det är minusgrader ute, värmen har stigit upp till sovrummet och där har det varit svinvarmt plus att båda barnen kommit upp under natten. Klockan tre vaknade jag av ett högt pipande. Fattade inte vad det var, inte Kalle heller men efter en stund kom vi fram till att det var Kalles gamla väckarklocka som låg under sängen som fått frispelad och tjöt. Suck! Strömmen hade inte kommit tillbaka, vi somnade om och jag drömde att den kommit tillbaka men vid fem vaknade Leon till och ville ha vatten så det var bara att traska ner och hämta, fortfarande ingen ström. Men plötsligt, 20-30 minuter senare, så kom strömmen igen! Vilken lättnad. Jag låg och funderade och oroade mig för all mat i kyl och frys, vattnet och så vidare och så vidare. Nu verkar strömmen vara tillbaka för de flesta iallafall.

Vi är lediga idag och det hade ju varit sjukt skönt att få sova en stund till efter en rörig natt men vi ska till Teddystudien i Malmö idag så det för bli en eftermiddagsvila i så fall. Nu ska jag dricka mitt te som jag inte hann dricka igår innan strömmen gick och sen börja göra oss iordning.


onsdag, februari 04, 2015

Tempoväxlingar

Min chef är ju elitlöpare och varje gång vi ses pratar vi löpning. Igår hade vi lönesamtal och började det såklart med att prata löpning. Han frågade hur det gick med träningen och jag sa att jag tyckte det var svårt att få till kvalitetspass den här årstiden men att jag införskaffat ett par Icebugs nu som gör det lättare. Då sa han: Ja det är bara att dra på sig Icebugsen och köra så det ryker, det som inte dödar härdar.

Helt rätt. Varför ska jag dra mig inför jobbiga pass? Tveka och försöka komma med ursäkter? Det är bara att slita lite mer helt enkelt. Så numera när min motivation tryter, jag vill hoppa över en träning eller känner mig trött så ska jag fråga mig: Vad skulle Johan Larsson gjort? Och jag vet ju att han aldrig skulle hoppa över ett pass eller köra minde än fullt ut och jag tänker inte vara sämre.

Så med min nya insikt körde jag ett pass med tempoväxlingar idag. Nio kilometer med varannan kilometer långsam (5.50-6.00-tempo) och varannan snabb (4.50-5.00-tempo) och det var riktigt tufft. Halt och snöigt på sina ställen men med Icebugsen gick det ju hur bra som helst.


OBS OBS OBS!! Nu vill jag bara förtydliga att jag inte tycker att 6.00-tempo är ett långsamt tempo utan idag var det långsammare än mitt snabbare tempo på 5.00. Vad som är snabbt och långsamt tempo är ju högst individuellt och det finns väl de som skrattar åt mitt "snabba" tempo på 5.00 skulle jag tro. ;)

måndag, februari 02, 2015

Trevlig lördag & Sliten söndag

I lördags hade vi vår toastmadame med familj här på middag. Vi skulle fixa med hemsidan till bröllopet, äta gott och dricka vin. Jag hade gjort älgkebab för första gången som blev jättegott tillsammmans med pitabröd, grönsaker och en hemmagjort kebabsås med bland annat Fanta i. Till dessert blev det en tryffeltårta utan gluten, socker och laktos som också var god. Och så drack vi drinkar också, och jag drack nog två för mycket för fyyyy vad trött och seg jag var igår. Hur orkade man vara bakis minst en gång i veckan förr i tiden?? Men hemsidan blev superfin, den är inte klar men en bra början har det blivit.

Sneakpeek...

Jag ska strax åka till jobbet men har hunnit storhandla, dammsuga, tvätta och springa idag. Ibland är det gött att börja sent. 8 kilometer trail blev det och det bra riktigt jobbigt då det kommit en massa snö. I lördags sprang jag en mil och nu jävlar vill jag INTE bli förkyld för nu vill jag få flow i träningen igen! Funderar på att köpa gymkort på 24seven i Lund då vi har avtal med dem när man jobbar i Lunds kommun och sen så kostar ett helårskort bara lite mer än vad vi får i friskvårdsbidrag. Jag hade verkligen behövt köra lite styrketräning och inte bara springa, även om det är roligast.